Hestekunnskap

I hestekunnskapsbiblioteketet finner du nyttig informasjon og fakta som kan hjelpe deg til bedre hestekunnskap. Visste du blant annet at hesten har vært i menneskets tjeneste i mer enn 4000 år?

Illustrasjonsbilde generelt om hesten
Hest
4 min lesetid

Generelt om hesten

Naturlig er hesten en vandrende gresseter med flukt som sitt beste forsvar. I vill tilstand lever hestene sammen i flokk, der den innbyrdes rangordningen skaper en nødvendig trygghet.
Lær mer om hesten
Illustrasjonsbilde hestens historie
Hest
7 min lesetid

Hestens historie

Naturlig er hesten en vandrende gresseter med flukt som sitt beste forsvar. I vill tilstand lever hestene sammen i flokk, der den innbyrdes rangordningen skaper en nødvendig trygghet. Hesten har vært i menneskets tjeneste i mer enn 4000 år.
Lær mer om hestens historie
Illustrasjonsbilde inndeling av hester
Hest
4 min lesetid

Inndeling av hester

Utviklingen til vår tids hest startet for omkring 50 millioner år siden. Urhesten som vandret på Jorden den gang var ikke høyere enn en rev, ca. 30 cm. Den hadde fire tær på forbena og tre på bakbena.
Lær mer om inndeling av hester
Illustrasjonsbilde hestens eksteriør
Hest
2 min lesetid

Eksteriør

Eksteriøret, hvordan hesten er bygget, har stor betydning for hestens bruksegenskaper, og hvor lenge den holder. Nøyaktig hvordan en hest ser ut varierer fra rase til rase, og kommer an på hva hesten er avlet til og hva den er tenkt brukt til.
Lær mer om hestens eksteriør
Illustrasjonsbilde hestens høver
Hest
1 min lesetid

Hestens høver

Hestens forhøver har rundere form enn bakhøvene. Grunnen til dette er at 60 prosent av hestens kroppsvekt hviler på forbena.
Lær mer om hestens høver
Illustrasjonsbilde farger og avtegn
Hest
5 min lesteid

Farger og avtegn

Hester kan ha hele farger, blandede farger eller være botet. Hele farger er for eksempel svart, brun, rød (fuks) eller blakk.
Lær mer om hestens farger og avtegn

Nyttige nettsider

Norges Rytterforbund drifter flere nettsider som kan være nyttig for både nybegynnere, nysgjerrige, profesjonelle, aktive, ryttere, kusker, foreldre og mye mer.